Enter your keyword

O nama

O nama

U Tuzli, tačnije u stambeno-poslovnom objektu “Stadion Tušanj”, nedavno je otvorena privatna stomatološka ordinacija “Mazalović”. Višegodišnje iskustvo, stručno osoblje i upotreba savremenih i najkvalitetnijih materijala u moderno opremljenoj ordinaciji garantuje pacijentima kvalitet usluge. Dođite i uvjerite se u naš kvalitet.

Amar Mazalović

Doktor

Mazalović Amar, doktor dentalne medicine, rodjen 1982 u Tuzli.Gimnaziju Meša Selimović završava 1999/2000- te školske godine. Te iste godine upisuje Stomatološki fakultet Univerziteta u Sarajevu. Isti završava u roku, te nastavlja pripravnički staž na matičnom fakultetu u trajanju od jedne godine. S obzirom da je svestrana ličnost odlučio je upustiti se u drugačiji vid rada te prihvatiti posao menadžera u Švicarskoj farmaceutskoj kući Roche. Ta mu je pozicija omogućila da shvati timski rad, osjeti potrebe ljudi kao i to da učestvuje u samoj pomoći tim ljudima, što ga je obogatilo za jedno nemjerljivo iskustvo. Taj period će mu ostati u sjećanju kao izazov koji mu je samo pomogao čvrsto slijediti svoj san bavljenja stomatologijom.

„Čarobni trenutak koji se javlja svakog dana pomaže nam da se mijenjamo, navodi nas da se upustimo u potragu za svojim snovima“ - PAOLO COELHO

Radeći u Roche-u a vođen željom za radom u struci, preuzeo je inicijativu te pokucao na vrata cijenjene Sarajevske doktorice Safije Omerbašić (spec. Protetike) koja je pristala da bude njegova mentorica i nesebično mu prenese svoje znanje.

Jer: „Slabi čekaju priliku, jaki je ostvaruju“ - OG MANDINO

Dalje usavršavanje u praksi nastavio je:

  • Dom zdravlja Lukavac
  • Pet godina radi u poznatoj stomatološkoj ordinaciji „Selimović“ iz Tuzle
  • Kontinuirano se edukuje na raznim simpozijima, seminarima, stručnim kursevima kako u našoj zemlji tako i u inostranstvu.
  • Slijedeće godine nastavlja trogodišnje specijalističko stručno obučavanje na Stomatološkom Fakultetu Sarajevo iz oblasti ortopedije vilica (ortodoncija)

Vođen željom da ostvari svoj san i da ima vlastitu praksu, ordinaciju, odlučio je 2017 da se upusti u novi izazov, želeći da ostavi trag u svome rodnom gradu

„Svoj novi svijet morate da sagledate prije nego počnete da živite u njemu“ - OG MANDINO

Nije slučajnost što je i sama ordinacija otvorena na mjestu za koje ga vežu najljepše uspomene iz djetinjstva. Kao dijete iz Tušnja dane je provodio na atletskoj stazi, a za samu atletiku i bavljenje sportom vjeruje da mu je dalo karakterne osobine koje posjeduje. Atletika kao individualni sport, sport gdje pomjerate vlastite granice, uči vas disciplini i istrajnosti. Naravno sve ovo ne bi uspio bez podrške roditelja koji su i sami ljekarske struke (majka), tako se godinama razvijela želja za jednom profesijom, želja koja je bila jedna i jasna od početka srednjoškolskih dana. Stomatologiju doživljava kao umjetnost, kao plemenit poziv, jer ljubav koju osjeća prema svom pozivu prenosi na pacijente svih uzrasta.

„Jer ljubav se samo ljubavlju otkriva“ - PAOLO COELHO

„Sve što Vam je potrebno da budete sretni nalazi se u Vama“ - BARBARA de ANGELIS

Amila Ganić

Stomatološka asistentica

Ganić Amila, stomatološka asistentica, rodjena 1986 u Gradačcu. Osnovnu školu završila u Gradačcu 2001. Srednju zubotehničku školu završava u Gračanici 2005. godine i  stiče zvanje zubnog tehničara. Pripravnički staž obavlja u domu zdravlja Gradačac od septembra 2005. godine, u trajanju od 12 mjeseci i polaže stručni ispit. U 2012 god radi dodatnu edukaciju i obrazovanje za stomatološku asistenticu.

Radno iskustvo počinje sa radom u stomatološkoj ordinaciji „Dr Ahmetović“, gdje ostaje 5 godina.   Od 2012 nastavlja raditi u privatnoj stomatološkoj praksi u stomatološkoj ordinaciji „Selimović“, a 2017 nastavlja rad u ordinaciji „Mazalović“, gdje nastavlja saradnju sa ljekarom sa kojim je provela pet godina u prethodnoj ordinaciji.  Članica komore zdravstvenih tehničara Tuzla. 

Amila je vrhunska stomatološka asistentica sa dugogodišnjim iskustvom i izuzetnom vještinom.  Uvijek nasmijana i raspoložena i njeno „ Dobar dan „ kad uđete u ordinaciju je prvi momenat koji Vas čini opuštenim i daje Vam dobar znak da ste na pravom mjestu.

„Napredak ovisi o marljivosti i istrajnosti“ - M. TEMPELTON

Nejra Bajraktarevic

Doktor

Bajraktarević Nejra, doktorica dentalne medicine, rođena 1993. godine u Gornjem Vakufu. Osnovnu školu završava kao „Učenik generacije“, kao i Osnovnu muzičku školu u Tuzli.

Srednju medicinsku školu završila je 2011. godine u Tuzli. Ljubav i afinitet prema stomatologiji je prevladao, tako da iste godine upisuje Stomatološki fakultet u Sarajevu koji završava u roku. U toku studiranja učestvovala je u organizaciji stomatoloških kongresa i napisala je par radova. Pored raznih projekata, najviše voli rad sa djecom te je 2016/2017 godine aktivno učestvovala u realizaciji projekta „Sprovođenje preventivnog programa kod djece“ u Sarajevu.

U novembru 2017. godine počinje raditi u ordinaciji „Mazalović“ uz mentorstvo doktora Amara Mazalovića, gdje prihvata veliku odgovornost, ali i ljepotu timskog rada. Završila je kurs za mašinsku endodonciju, kao i kurs za hijaluronske filere.